California

Dag 3:

Vi dro til Sony studioet, som jeg personelig syntes var skuffene etter å ha vært på Warner bros. Vi fikk heller ikke lov til å ta noen bilder... Touren startet med å se på en liten filmsnutt. Etter det gikk vi rundt og fikk se på bygninger.  Sette til Wheel of Furtune, og! det spinnende hjulet kosta faktisk 1 million dollar !  Vi fikk lov til å se  hvor de spiller inn musikk. Sony guiden fortalte oss veldig mye om hvordan de gjør det med lyd på filmer og serier. F.eks, når det er en fest i en film, så er det egentlig ikke musikk i bakrunden! Folkene må stå og danse til ingenting mens de spiller inn hva hovedpesonene sier, også legger de til musikken når de redigerer filmen ;)  Etter Sony dro vi til Knuts Berry Farm som er en fornøyelsespark, det var nesten ingen folk der så null kø!
 

dag 4

Da var det på tidet og dra hjem.... men en hektisk dag ble det! Vi hadde ikke engang kommet halvveis til flyplassen før det ble skikkelig mye trafikk, så vi mista selfølgelig flyet og måtte vente 6 timer på flyplassen :( men tiden gikk overaskene fort?  Resten av ferien har jeg bare slappet av sånn som man skal gjøre i ferier :D


selfie med starbucks <3

-Karoline 

California

Dag 3! 

På mandagen sto det studior på tur. Først dro vi til Warner Brother Studio og etter det Unevrsal Studos. Anbefaler alle å dra innom Warner bros, det var en av mine favoritt opplevelser. Vi fikk en guide som kjørte oss i en liten buss/golf cart ? De viste oss "bygninger" hvor de har filmet mange filmer og tv show. Også gikk vi inn i forskjellige  studioer hvor de har innsiden av hus som f.eks Heart of Dixie, og Two and a half men osv. det var jo ganske kult! Vet ikke helt hva jeg tenkte med, jeg trodde jo at de faktisk filmet ute å ekte gater og ekte hus.... men det gjør de tydelighvis ikke... alt foregår inne på Warner Bros studio. De drar ikke til New York hvis de skal  spille inn en scene der, de bare lager  f.eks om en liten gress slette de har og gjør det helt lik som Central Park, ganske kult?!  Visste dere at Hangover var faktsk ikke spillt inn på Ceaser Palace? de bare bygget utsiden av hotellet her i Hollywood så det skulle se helt likt ut. Vi fikk også se på møbler som hadde vært i kjente filmer, og kjente klesplagg. Første episode av Gossip Girls klærene var der <3 aah!  Dette studioe må virkelig bare oppleves! 

Uneversal Syudio var mer Hollywood. De var mye 3D- dergodalbaner, du satt i ett rom med tv skjermer rundt deg og det føltes ut som det var ekte. Litt sånn fornøyelsespark. Vi fikk også se litt hvor de filmet filmer, som Deseprate Houswives. Utenfor parken var det også masse resturanter og shopping. 

-Karoline

California

Dag 2!

Vi tok turen ned til Hollywood! Først kjørte vi opp på et av fjellene for å se Hollywood bokstavene! Må si vi var skuffene langt borte... Men gøy å se, + at vi hadde utsikt over hele byen. Neste på planen  var å dra til selve byen for å spise lunsj på Hard Rock Cafe, for og så stalke kjediser  på  Celebriety homes tour.! hehe.  Det var faktisk skikkelig kult. Vi så husene til f.eks Bruno mars,Paris Hilton, Justin Timerlake, Kim Kardashion, gwen stefani og mange fler, kommer bareikk på det nå....  Husene ble bare finere og finere, og større og større! hadde ikke sagt nei til å bo der :0.  

Når vi var ferdig med det dro vi på Madam tussouds, med kjediser laget i ekte størrelser osv, så det var ganske kult å se hvor store/små stjenrene faktisk er! Noen av figurene så faktisk overaskene ekte ut.... Etter det gikk vi opp og ned på Walk of Fame for å finne noen kule stjerner :D uff det var så langt at vi ente opp å kjøre til de forskjellige stjernene.... Så var  planen å besøke Rodeo drive, som vi gikk opp og ned bare for å vært der.Gaten var ganske kort, men aaah shopping himmel!! Alle merkene en kan tenke seg. Vi endte også opp med å spise middag på en italiensk resturante i Beverly Hills. Hvor jeg faktisk så en dame ta med hunden sin inn på resturanten og spise med den på fanget? haha


Sorry for dårlig bilder av husene.. Vanskelig å ta bilder siden det var så mange busker og porter iveien... 

-Karoline

California

Dennne uka har vi hatt Spring break og på lørdagen dro vi til LA, Calefornia! Det var kjempe morsomt å dra til selveste "kjedis" byen :D Jeg hadde tenkt til å dele opp innleggene i dager, ellers blir det bare ett sykt langt innlegg ! 

Dag 1. 

Lørdag morgen dro vi over til DFW airport uten å tenkte på at det var første dag i ferien, så når vi kom der var det full kø overalt! Så det så mørkt ut for å rekke lyet. Men vi rakk det med 10 minutter. Flyet var sånt mega, og når vi kom ombord fikk vi en skikkelig fin overaskelse :D Vi hadde seter i  første klasse!!!! yeey, vi slapp og sitte innklemelt med hvandre.  Jeg hadde min egen tv, sete som man kunne sette i alle slags mulig stillinger og masse med benplass! Når flyturen var over og vi skulle hente bagasjen, fant vi den ikke. Den hadde selfølgelig  ikke blitt med  på vårt fly... og etter 1 time med kunecervise sa de at de skulle annkomme med neste fly om 2-3 timer og at de de skulle levere den på hotellet vårt. -.-


Selvom det var litt dårlig start på dagen dro vi til Santa Monica Pier som var kjempe morsomt! Det var fin sandstrand så langt øye kunne se, lang brygge med resturanter butikker, mini fornøyelse park, tivoli og street perfomers.  Her er resten av dagen i bilder : 

Søndagen kommer mest sansynelig imorgen ! :)

-Karoline

 

Svar på spørsmål!

Hvordan var det å fly?

 Det å fly til NY for å dra på Camp med andre utvekslingstudenter var ganske greit! Vi var 6 stykker? som satt vedsidna hverandre og det var ett stort fly med tv og mat, så det gikk ganske fort. Når jeg skulle fly alene fra NY til Dallas for å møte hvertsfamilien var litt skumlere med å tanke på å ordne det medd biletten og finne gaten osv, men det gikk jo også greit. :)

Er skolen i Texas mye annerledes enn i Norge?

Skolen er veldig mye anndeledes. Det er veldig strengt her. Du kan få gjensitning for nesten alt  ( jeg har iikke fått det) Du må ha ett pass for å gå på do eller ned til rådgiveren eller for å forlate skolen. De har kleskode, shortsen/kjolen kan ikke være kortere enn armlengen når du har armene nedover kroppen. Hvis du bruker topp, må stroppen være tre fingre tykk og ikke noe gjennomsiktige.( osv)  Skolen er jo kjempe stor! med 3000-4000 elever så du har nye folk i hver klasse. Vi har 4 forskjellige lunsj tider. Og de er veldig glad i sport. Hvis footbal laget eller basketball laget har en viktig kamp en dag, har vi Spirit day, hvor vi har ett tema vi kan kle oss til. 

Ville du sagt at det, å dra på utveksling, er et av de beste valgene du har tatt?

Å dra på utveksling er diffinetlig en av de beste valgene jeg har tatt! Jeg er lært så utolig mye, har også vokst mer som person og blitt mer selvstendig. Har også blitt flyten i Engelsk som er utolig deilig for resten av livet! 

Med tanke på at du blir 18 neste år. Skal du fortsatt feire russ som de som ikke dro på utveksling? med tanke på hvor dyrt russefeiring er?

Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, vi får se...

Hva vil du si det beste minnet det er så langt?

hmmmm... Det beste minnet er vel når jeg var i New York ( begge gangene), eller når vi var på innsjøen med båt og jetski, og bare nøt sommeren. Har du mange venner? Var det skummelt å gå på skolen de første ukene?

Har fått mange venner ja, noen som jeg henger med på fritiden og andre som jeg bare er med på skolen. Den første skoledagen var et UTROLIG skummelt! haha visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg... Men måtte bare være veldig sosial og snakke med folk, s åble det mindre skummelt etterhvert :)


Bailie :D


Gleder du deg til å komme hjem og møte alle vennene dine?

Gleder meg utrolig mye å komme hjem til Norge og møtte alle mine venner!! 

Hvordan er det å ikke ha sett familien på over et halvt år? 

kjenner at jeg begynner å savne familien min veldig, nå er det bare rundt 100 dager til de kommer over hit for å ha litt feire med meg :D


Er det vanskelig å forstå alt det folk sier, sånn i starten ?

Det var ikke noe vansklig å fortså hva folk sa, det var heller vansjelig å finne de rette ordene når du skulle snakke, men det gikk fort over, etter sånn 1 uke. 

Er det lett å få venner?

Alle syntes du er veldig innteresang når du er utvekslingsstudent og det er jo lett å starte en samtale. Men om du vil ha mange venner må du også gi mye av deg selv. Men generelt er det lett å venner her nede. 

Vanskelig å ikke ha noen du kan stole 100% på som du kan snakke med uansett hva det er?

ja litt, jeg har jo ikke kjent dem så veldig lenge sånn som jeg har med de hjemme. 

Hjemmelengsel?

Jeg begynner å savne de hjemme og alt jeg er vant til. Men nå er jeg her og prøver å nyte den siste tiden med tankte på at dette er en opplevelse jeg bare får 1 gang i livet :)

Savner du norsk skole?

trodde jeg aldri skulle si dette, men ja. Savner skolesysteme jeg er vant til. 

Hva savner du mest bortsett fra venner og familie?

Norsk mat! haha maten her nede er så fetene... 

Er det flere kjekke gutter en i Norge?

 jaa! Guttene her nede har bare helt annen stil... 

Er jentene penere her en i Norge?

hmm vet ikke helt. 

Er huset fint?

Huset er kjempe fint! Veldig sånn typisk Amerikansk hus som du ser i filmer. Men om du kjører noen minutter unna ser du minre finere, som jeg ikke ville ha bodd i!  Så er veldig heldig! 

Er du fornøyd med familien?

Er veldig forøyd! De har virelig behandla meg  som ett familie medlem.  De prøver også å vise meg så mye så mulig når jeg er her nede så de har jo tatt med med til mange forskjellige stater . Jeg vet at ikke alle får de samme mulighetene som jeg har fått med min fmailie.

Når begynte du å tenke på å reise som utvekslingsstudent?

Det begynnte vel på slutten av ungdomskolen. Hadde alltid veldig lyst til å reise og oppleve noe nytt.

Fikk du velge hvor du skulle bo?

Nei, jeg var helt åpen og familien valge meg.  Ville jo helst komme til Calefornia eller florida  og ville IKKE komme i alaska. Men er veldig fornøyd med Texas! Kunne ikke fått den samme opplevelsen noen andre steder. 

Blir du aldri lei av varmen?
haha nei! åååh så deilig at det er varmt her nede. Veldig mange klager over at det er for varmt. Men jeg som kommer fra kalde Norge bare nyter det! Allerede nå begynner det å være rundt 20 grader! 

Har de lik stil som i Norge?

hmm neeei  Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive stilen..  Sporty -  trenings shorts eller tighst og en t-skjorte. Veldig populært med boots og høye sokker som går til knærene. Fake negler!  

Er det sånne fester det er på one tree hill og sånn?

hahah eeeh, ganske lenge siden jeg så på one tree hill? så husker ikke helt! Men festene her nede er det mye drikking og drugs. Også veldig mye politi som kjører rundt i nabolagene... 

Spørsmålsrunde

Hei! Tenker dere der hjemme har mange spørsmål om hvordan det å være utvekslingsstudent her i Texas. Så nå  skal jeg ha en liten spørsmålsrude hvor dere kan spørre meg spørsmål i kommentarfeltet  :) Så skal jeg svare på det i løpet av uka! 

Spørr i vei folkens! 

-Karoline

Rolig Lørdag

Denne lørdagen har jeg ikke gjort så veldig mye... Sov ganske lenge, og når jeg voknet var det så fint vær at jeg dro på en joggetur. Madi og alle andre vår på softball kamp, så jeg og Connelly dro ut for å fiske! Det var bare Connelly som fikk en fisk -.- Men jeg liker å tro jeg hjalp han :D På kvelden fikk vi også middags besøk!

 


-Karoline
 


Hei jeg heter Karoline. Dette er en utvekslingblogg jeg har laget for for alle som vil følge med på livet mitt i Texas. Jeg reiser med Explorius, og skal være ute året 13/14.

 Time in Dallas


+ Legg meg til som venn


April 2014
Mars 2014
Februar 2014
Januar 2014
Desember 2013
November 2013
Oktober 2013
September 2013
August 2013

  • » Blogg


  • bilde
    hits